A házasság hete

2020.02.14. 13:48

Hetven éve mondta ki a boldogító igent a méhkeréki házaspár

A házasság hete alkalmából köszöntötték a minap Méhkeréken azokat, akik a legrégebben és akik a legutóbb fogadtak egymásnak örök hűséget a településen.

L. B.

Tát Margit polgármester elmondta, Orosz László és felesége, Mária 1950. október 16-án kötötték össze hivatalosan az életüket, és 70 éve élnek összetartó, megértő és alkalmazkodó szeretetben együtt. Sokat és keményen dolgoztak, számtalan akadályt küzdöttek le, közös erőfeszítésekkel, rendíthetetlen hittel valósították meg céljaikat, nevelték fel szerető és gondoskodó családjukat, melyben unokáik, dédunokáik boldogsága Isten legnagyobb ajándéka.

Szabó Ágnes, Méhkerék jegyzője, Orosz László és felesége, Mária, valamint Tát Margit polgármester /Beküldött fotó/

Hozzátette, köszöntötték a legfiatalabbakat is, Rokszin Lászlót és feleségét, Alízt, akik mindennapjait kislányuk, Jázmin szeretete aranyozza be. Mint fogalmazott, egymás iránti szeretetük és tiszteletük kiállta az idő próbáját, hiszen már évek óta boldog kapcsolatban élnek.

– A házasság hete azokra az értékekre irányítja figyelmünket, amelyek életünk leglényegesebb alapkövei: a házasságra, a családra. Ezek azok, melyek irányt mutatnak és célt adnak a mindennapoknak, mind a magánéletben, mind a közösségért végzett munkában – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában