Mezőkovácsháza

2020.02.24. 13:49

Film készült a háborús hadisírok felújításáról

Varga Gusztáv alpolgármester munkatársaival részt vett a minap Az első világháborús hadisírok felújítása Magyarországon című film bemutatóján Budapesten.

Cs. I.

Ezzel a programmal zárult ugyanis az a pályázat, amelynek az önkormányzat is aktív résztvevője volt. Az első világháborúban 3 millió 200 ezer magyar katona harcolt, közülük 660 ezren vesztették életüket. Az elmúlt években háromszáz helyszínen 25 ezer hadisírt – Mezőkovácsházán több mint nyolcvanat – felújítottak.

– A megemlékezésekről kapott három CD-lemezt és könyveket átadtuk a városi könyvtárnak, a gimnáziumnak és a református gyülekezetnek. Reméljük, sok kovácsházi emberhez eljutnak majd – adta hírül Varga Gusztáv.

A honvédelmi minisztérium államtitkára az esemény és a pályázat kapcsán elmondta, hogy a megemlékezés a második világháború áldozatainak sírjai, emlékművei felújításával folytatódik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában