Sztárban sztár leszek!

2020.02.10. 19:39

A megyeszékhelyen is kutatták a tehetségeket a show-műsorba

Meghallgatást tartottak a Sztárban sztár leszek! című tehetségkutató műsorba vasárnap délután Békéscsabán, a Csaba Centerben. Mint megtudtuk, azokat a jelentkezőket, akiknek sikerül innen továbbjutniuk, a négy mester várja majd a végső megmérettetésen.

Vágvölgyi Nóra

Elsőként a gyulai Képli Barbarát hallgatták meg a műsor képviselői /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre Gyorgy

Délután négy óra felé már elkezdtek gyülekezni az amatőr énekesek a meghallgatás helyszínén, hogy bemutathassák, mit tudnak. Az izgalom tapintható volt. Egy kicsit én is feszengve léptem be a meghallgatószobába, hiába tudtam, hogy nekem nem kell énekelnem.

A két stábtagnak a készülődés közben sikerül pár kérdést feltennem. Ők azok, akik az országot járva felvételeket készítenek az előadókról a műsor számára.

– Meghallgatjuk őket, beszélgetünk velük, és ezeket a felvételeket fogják majd visszanézni a producerek, ők döntik el, ki az, akit élőben is szeretnének meghallgatni – ismertette a műsor egyik munkatársa.

Elsőként a gyulai jelentkezőt, Barbarát hallgatták meg a műsor képviselői /Fotó: Imre György/

A hamarosan induló show-műsor második évadában az énekesek feladata ismét az, hogy más előadók bőrébe bújva mutassák meg tehetségüket. Az átalakulásban egy profi stáb, többek között maszkmesterek, sminkesek és fodrászok segítik a versenyzőket. Vagyis ez nem egy hagyományos tehetségkutató műsor, hanem egyfajta show-műsor, ezért a producerek is más szempontokat vesznek figyelembe a szereplők kiválasztásakor.

– Kevés ember születik úgy, hogy utánozni tud más előadókat. Énekelni sokan tudnak, de utánozni jóval kevesebben. Ezért ezeken az első meghallgatásokon nem is azt várjuk el a jelentkezőktől, hogy tökéletesen hozzák a kiválasztott előadót, sokkal inkább a hajlandóságra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire képesek levetkőzni a gátlásaikat, mennyire bevállalósak – tudtuk meg a produkció másik munkatársától.

Ez volt a második Sztárban sztár leszek!-meghallgatás az országban. Nyíregyháza után Békéscsabára jöttek el a castingerek, a válogatásért felelősek, hogy megismerjék a megye énekeseit.

De alig hogy váltunk pár mondatot, már meg is érkezik az első jelentkező. Barbara – a műsorkészítők kérésére csupán a keresztnevén említhetjük – Gyuláról jött a meghallgatásra. Az énekes Kunszentmiklóson járt zeneiskolába, majd több éven át egy helyi zenekar tagja volt. Több tehetségkutató-válogatáson vett már részt, de a tévébe még egyszer sem sikerült bejutnia. Reméli, ezúttal több szerencséje lesz.

A másik fellépő a békéscsabai Edit, ő kilencéves kora óta szeret énekelni, bár tanárhoz soha nem járt, sokáig karaokézott, és több helyi énekversenyen is elindult. Ezúttal Csézy Szeretlek című dalát hozta el, amit szerelmének szokott énekelni.

Őt követte Katalin, aki kilenc év tanítás után énekesként szeretne érvényesülni. És bár soha nem tanult énekelni, zenész édesapjával gyakran fellépett. Mai napig rendszeresen énekel rendezvényeken a megyében. Azért jött a meghallgatásra, mert szeretne egy olyan csapatba kerülni, ahol profi szakemberek segítenének neki.

Fotók: Imre György

Végül László adta elő Ákos Ilyenek voltunk és Ihász Gábor Múlnak a gyermekévek című dalát, az utóbbihoz választotta ki kreatív jelmezét is. A rövid bemutatkozása során elárulta, közel negyven éve foglalkozik zenével, hegedül, énekel, de a gitár is jó barátja.

A dalok után a castingerek minden énekest hasznos tanácsokkal láttak el, amit ha megfogadnak, jó eséllyel juthatnak tovább a következő megmérettetésre. És ki tudja, talán valamelyiküknek mi is szurkolhatunk ősszel a tévé előtt.

De kik azok a castingerek?

Balogh Norbert közel egy éve dolgozik castingerként a Tv2 csatornánál. Nagy szerepe van a műsor szereplőinek kiválasztásában. Több show-műsorban is részt vett már, rengeteg jelentkezőt hallgatott meg.

– Nagyon szeretem ezt csinálni, visszanézni az elkészült műsorokat, és látni azt, hogy az általam meghallgatott szereplők feltűnnek egy-egy részben. Jó visszanézni azt is, amikor a stábbal együtt egy jó műsort sikerült összehoznunk – osztotta meg a castinger a csabai meghallgatáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában