2020.02.13. 09:50
A Kornélia séfjének az érem a célja az olimpián
Fodor Mihály mesterszakács, a békéscsabai Kornélia étterem vezető séfje is megérkezett csütörtökön reggel Stuttgartba, az gasztroolimpia helyszínére. Mégpedig Nagy Tiborral, a vendéglő tulajdonosával és Bécsi Szabolcs szakáccsal, aki segít a séfnek a versenymunkái kiállításában.
– Többször indultam már olimpián és világbajnokságon, mindig éremmel a nyakamban térhettem haza. Remélem, így lesz ez a stuttgarti világverseny után is – nyilatkozta Fodor Mihály.
A Kornélia színeiben egyéniben induló mesterszakács szombaton mutatja be versenymunkáit. Programjában ötfogásos exkluzív menü – hideg előétel, leves, meleg előétel, főétel és desszert –, valamint négyféle vendégváró falatka szerepel hat személyre tálalva.
– Békés megyei alapanyagait kiemelten használom – mesélte Fodor Mihály, aki különlegességeket is említett a vadnyúltól a bivalybélszínig. Herczeg Aranka kistermelő külön az ő számára nevelt minisalátákat és minileveleket, melyek szintén feldobják majd munkáit. Persze, a legfontosabb, hogy a mesterszakács olyan kompozíciókat állítson össze, melyekben minden benne van, de külön-külön semmi nem emelkedik ki a másik rovására.
Fodor Mihály kiemelte, a versenyzés mellett fontos számára az új trendek megismerése, amiket aztán igyekszik a Kornéliában a napi munkájába is beépíteni. Örül annak, hogy Bécsi Szabolcs kollégája is átélheti egy ilyen világverseny hangulatát, és erősítheti benne a szakmában való továbblépés igényét.
Kapcsolódó tartalom: