Sarkad

2020.01.01. 14:47

Újabb turisztikai fejlesztés ért véget

Véget ért Sarkadon az a turizmus fejlesztését célzó beruházás, aminek részeként felújították a Kossuth utcában a Városi Képtár és Kónya Emlékszoba épületét – mondta dr. Mokán István polgármester és Csepreghy Mátyás városmenedzser. A fejlesztésre a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 52 millió forintot nyert el.

L. B.

A munkálatok során rendbe tették az épületet: szigetelték a homlokzati falakat és a födémet, cserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert. Emellett építettek egy 57 négyzetméteres részt, fogadó- és kiállítótérrel, mellékhelyiséggel, továbbá egy parkolót szintén kialakítottak az udvaron. Ezen felül beszereztek minden olyan informatikai és elektronikai eszközt, ami a turisztikai attrakció kialakításához, működtetéséhez szükséges.

Kiemelték: a cél egy olyan turisztikai attrakció létrehozása volt, ami alkalmas Sarkad és a sarkadi kistérség települései értékeinek, hagyományainak bemutatására, valamint kulturális és turisztikai rendezvények helyszíneként és turisztikai információs pontként ugyancsak szolgálhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában