Gyomaendrőd

2020.01.23. 18:33

Tíz év alatt százmillióval nőtt az iparűzési adó

Az önkormányzat nevében Toldi Balázs polgármester köszöntötte a legtöbb adót fizető helyi vállalkozások vezetőit, képviselőit a napokban megrendezett, már hagyományos újévi rendezvényen.

B. A.

Beszédében a tavalyi évet értékelve beszámolt a sikeresen megvalósított pályázatokról, amelyekkel – mint mondta – hiánypótló, a lakosságot közvetlenül is érintő beruházások valósulhattak meg. Ezek közé tartozik többek között az óvoda építése, a piac korszerűsítése, kerékpárutak létrehozása, valamint az egészségügyi ellátás színvonalának emelése, amelynek eredményeképpen jelenleg minden háziorvosi körzet betöltött a városban. Kiemelte, a helyi iparűzési adó tíz év alatt mintegy 100 millió forinttal nőtt, amely segített abban, hogy a fejlesztésekre és szükség esetén a pályázati önerőre forrást biztosítsanak.

A város legnagyobb adózói közé tartozik a tavalyi esztendőben mintegy 3 milliárd forint termelési forgalmat lebonyolító Skylotec Hungary Kft., továbbá a Gyomai Kner Nyomda Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában