közfoglalkoztatás

2020.01.16. 13:30

Negyven közmunkás dolgozhat Körösújfaluban

Folytatódik Körösújfaluban is a startmunka mintaprogram, idén várhatóan 39 közfoglalkoztatottnak tud munkát biztosítani az önkormányzat három projekt keretében – mondta Szabó Csaba polgármester.

L. B.

Vésztõ, 2015. szeptember 7. Egy dolgozó felöntõ levet enged a paprikára az önkormányzat által mûködtetett savanyító üzemben, Vésztõn 2015. szeptember 7-én. Megkezdte próbaüzemét a nemrég átadott üzem, ahol a közfoglalkoztatási programban termelt zöldségeket a szintén a közfoglalkoztatási program keretében alkalmazott emberek dolgozzák fel. MTI Fotó: Rosta Tibor

Forrás: MTI illusztráció

Fotó: Rosta Tibor

A helyi sajátosságra épülőben mehet továbbra is a savanyítóüzem és az asztalosműhely; a szociális részeként folytatódik a kátyúzás, az árkok takarítása, a szemétszedés; a mezőgazdaságiban a növénytermesztés és az állattartás, tojótyúkokkal és juhokkal foglalkoznak. Emellett az intézményeknél lesz hagyományos közfoglalkoztatás, a dolgozók besegítenek a napi munkába.

– Ahhoz képest, hogy pár éve még 70 közfoglalkoztatottnak adott munkát az önkormányzat, jelentősen csökkent a létszám – tette hozzá Szabó Csaba, megosztva, emiatt nem is terveznek újdonságokat a programban, azokat az elemeket folytatnák, amik eddig beváltak. A polgármester jelezte, az elmúlt időszakban többen elhelyezkedtek az elsődleges munkaerőpiacon, nemcsak a településtől távol, hanem a közelben is találtak munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában