Körösnagyharsány

2020.01.28. 09:04

Magasak a költségek, bezár a pékség

Idén várhatóan 34 közfoglalkoztatottnak biztosíthat munkát és ezzel kiszámítható jövedelmet az önkormányzat – mondta Győri Zoltán polgármester.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A szociális programban a közterületek rendezettségére ügyelnek majd; lesz mezőgazdasági projekt, aminek részeként fólia alatt zöldségeket, így káposztát, krumplit, paradicsomot, paprikát, uborkát termelnek. Az olajprés segítségével tökmagolajat állítanak elő. A megtermelt javakat egyébként értékesítik, valamint a környező települések konyháira szállítanak be. A helyi sajátosságokra épülő programban kosarat fonnak, brikettet készítenek, térköveket gyártanak.

A pékség február végéig üzemel, március elejétől megszüntetik a magas költségek miatt. Jelenleg egy kilogramm kenyeret két-háromszoros áron tudnak csak előállítani ahhoz képest, mint amennyiért más boltokban kapható. A polgármester hangsúlyozta: azokat a programelemeket folytatnák, amelyek – ha profitot nem is termelnek, legalább – nem jelentenek komoly terhet a települési kasszára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában