parkolás

2020.01.26. 15:14

Lecserélik Gyulán a régi automatákat

Egy korszerűsítési folyamat első lépéseként hat új parkolóautomatát állítottak üzembe az év elején Gyulán – tájékoztatta hírportálunkat Simon Lajos. A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. parkolási munkavezetője elmondta, a lecserélt eszközök 2002. január elseje óta működnek a városban, alkatrészellátásuk évről évre nehézkesebb, cégük éppen ezért döntött úgy, hogy folyamatosan korszerűbb, lehetőleg ügyfélbarátabb automatákat telepít.

P. G.

Fotó: Lehoczky Péter

Az új eszközök már a bankkártyás fizetést is lehetővé teszik, ugyanakkor a megszokottal ellentétben először nem a pénzt, hanem a rendszámot kell betáplálni, és csak utána bedobni az összeget. Nagyon fontos információ, hogy ez az automata már nem ad vissza, de a rendszer nagyban segíti az autósokat, illetve az elektronikus ellenőrzést is felgyorsítja.

– Érthető módon, mint minden változás, ez is egyelőre sokaknak szokatlan. Igyekszünk minden információt megadni, hogy az átállás rugalmasan menjen, ehhez természetesen a szükséges időt is biztosítjuk – hangsúlyozta Simon Lajos.

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. egyébként a hat új automata beszerzése előtt sokrétű információkat gyűjtött, alaposan körüljárta a kérdést. Ellátogattak Pécsre és Szegedre is, ahol a cégnek számos ilyen eszköze működik, országosan egyébként hétezer ehhez hasonló berendezés található.

A fürdővárosban összesen 45 parkolóautomata üzemel, amelyekből most hatot cseréltek le. Az új eszközöket frekventált helyeken, hármat a kórház, kettőt a várfürdő környékén, egyet pedig a Kossuth téren helyeztek üzembe. Miután kismértékben növelték a parkolási övezetet, az Eötvös, az Ady Endre és a Bacsó Béla utcákban a Somogyi Béla utca kereszteződéséig, ezért a lecserélt hat parkolóautomatából három kapott ott helyet.

A szakember ezzel kapcsolatos kérdésünkre kiemelte, az autók száma folyamatosan nő, és a környező településekről is egyre többen érkeznek gépjárművel Gyulára, így nagyon nehéz parkolási lehetőséget biztosítani. Ezért is volt szükség arra, hogy kismértékben, de bővítsék a parkolóövezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában