Gyulai Kutyás Agility

2020.01.05. 11:00

Ismét sokat tettek az esélyegyenlőségért

A közelmúltban összegezte 2019-es tevékenységét a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub.

P. G.

Alt Sándor elnök elmondta, a tavalyi évben is a társadalmi szerepvállalást, illetve az esélyegyenlőség képviseletét tűzték ki legfontosabb célként maguk elé. Mint ismert, a városból indult el, éppen Alt Sándor ötletére és kezdeményezésére az úgynevezett paragility, a fogyatékossággal élő kutyás sportolók versengése.

– Rendezvényeinket 2019-ben is ép és sérült sportolók együttes részvételével szerveztük meg – hangsúlyozta ennek kapcsán a klub elnöke. – Immáron huszonegyedik alkalommal tartottunk agility- és paragility-bemutatót az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági programjának számító Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, Hódmezővásárhelyen. Összesen pedig huszonkét bemutatót adtunk különböző eseményeken.

Minden évben megszervezik a bemutatót /Fotó: MW-archív/

Alt Sándor kitért arra, hogy társadalmi szerepvállalásuk részeként kutyás érzékenyítő foglalkozásokat tartottak nagy sikerrel. Jártak egyebek mellett a Bátor Táborban, Hatvanban, a Dr. Illyés Sándor Esély Pedagógiai Központban, Békésen és Magyarbánhegyesen. Bekapcsolódtak a gyulai tenisztáborba, jógatáborba, valamint az Implom József Általános Iskola nyári táborának foglalkozásaiba is.

Két évtizedes hagyományként négy intézményben bonyolították le kutyás Mikulás-ünnepségeiket. A Fővárosi Önkormányzat Gyulai Idősek Otthonában, az Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola gyulai Pánczél Imre Tagintézményében, Békés Megye Fogyatékosok Ápoló-Gondozó Otthonában, Békéscsabán, valamint a Dr. Illyés Sándor Esély Pedagógiai Központban és Iskolában, Békésen egyaránt igyekeztek kellemes perceket szerezni az ünneplőknek.

Továbbra is dolgoznak, hogy elkészülhessen a klub agility- és paragility-gyakorlócsar­noka, illetve új műfű beszerzésében is gondolkodnak, hogy folytathassák színvonalas versenyeiket, aminek érdekében megkeresték a sportért felelős államtitkárságot is. A klub jól sikerült karácsonyi ünnepséggel zárta az évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában