városi jótékonysági bál - Galériával

2020.01.19. 11:20

Csabai állatvédőket támogatnak a bál bevételéből

Városi jótékonysági bált rendezett szombaton Békéscsaba önkormányzata a Jókai Színház Vigadójában, melynek bevételével a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesületet támogatják.

Vásári Erzsébet

J—tŽkomys‡gi V‡rosi B‡l Szarvas PŽter polg‡rmester nyitotta meg

Forrás: Imre György

Fotó: Imre György

Az eseményen megtudtuk többek közt, hogy a megyeszékhely évek óta szervez hagyományos jótékonysági bált, amit sokszor a báli szezon legsikeresebb rendezvényeként tartanak számon. A nemes ügyet támogató eseményt ezúttal a Vox Violin Duó, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a sztárvendég, Rálik Szilvia Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész műsora színesítette.

Szarvas Péter polgármester köszöntőjében elhangzott, 2020 farsangi időszakát éljük, amikor a korábbi évekhez hasonlóan vidám rendezvényeket tartanak azokon a településeken, ahol igény van a jó kedvre, a vidámságra és a bálozásra. Hozzátette, örömére szolgál, hogy Békéscsabán ez mindig így volt, ráadásul minden alkalommal egy-egy jó ügyet támogatva. Elmondta, adományozóikat ezúttal arra kérték felhívásukban, hogy segítsék a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesületet, amely rendkívül nehéz feladatot lát el a város kutyamenhelyének üzemeltetésével. Önzetlen munkájukat pedig nap, mint nap hátrányos körülmények között végzik, éppen ezért tagjai megérdemlik, hogy figyeljenek rájuk és támogassák őket.

 

Végül az egyesület köszönőlevelét tolmácsolták a rendezvényen, melyben elhangzott, az egyesület 2000-ben kezdte meg működését és 2007 óta üzemeltet kutyamenhelyet, valamint gyepmesteri telepet. Jelenleg 160 férőhelyen folyamatosan, körülbelül 240 kutyáról és 30 macskáról gondoskodnak. Kiemelték, menhelyükön nincs altatás, csupán egészségügyi okokból, az élettel összeegyeztethetetlen állapot esetén. A gondozást hét munkavállaló végzi náluk hétköznapokon, hétvégén és ünnepnapokon pedig ugyanezt egy maroknyi önkéntes csoport – köztük vannak ideiglenes befogadók is – látja el. Hozzátették, többnyire a felajánlott adók egy százalékában tartják fent magukat, ennek összege azonban évről-évre csökken. Utóbbi hatalmas terhet ró az egyesületre, hiszen nagyon sok a sérülten, betegek hozzájuk kerülő állat, akiket gyógykezelni vagy műteni kell, de a többinek is szüksége van oltásokra, illetve – a kóbor állatok számának csökkentése érdekében – ivartalanításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában