Medgyesegyháza

2020.01.15. 10:24

A hónap végén bezár a bankfiók

A hónap végén bezárja medgyesegyházi fiókját az OTP Bank, a számlatulajdonosok a békéscsabai fiókban vagy az interneten intézhetik pénzügyeiket. Az ügyben január 21-én lakossági fórumot tartanak.

Csete Ilona

– A hír hallatán mélységesen felháborodtam, értetlenül állok a bejelentés előtt – mondta Kraller József, a város polgármestere. A környező települések polgármestereinek felhatalmazásával személyesen tárgyalt a bank vezetőivel.

Levelet is küldött a pénzintézet vezetőinek, kérve, fontolják meg a bezárást. Ügyintézésként a bank a békéscsabai fiókot ajánlotta a folytatásban, ám a polgármester szerint a tömegközlekedés nem rugalmas, sokaknak nincs autójuk, mások koruk, egészségügyi állapotuk miatt képtelenek erre. Az önkormányzatnak is a számlavezetője – ahogy számos intézménynek, munkavállalónak, civil szervezetnek és gazdálkodónak, magánszemélynek – az OTP.

A polgármester az ügyben lakossági tájékoztató fórum szervezését kezdeményezte, melyet január 21-én 13 órától tartanak a művelődési házban.

Hírportálunk megkérdezte a pénzintézetet is a bezárás okairól. „Az OTP Bank a Medgyesegyházán található fiókját a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás érdekében január 31-ével összevonja a Békéscsaba, Szent István tér 3. szám alatt található fiókkal.

Az összevonással a hitelintézet még korszerűbb szolgáltatást tud biztosítani azoknak az ügyfeleknek, akik a fióki ügyintézést részesítik előnyben. Az OTP Bank internetbank- és mobilbank-szolgáltatásain keresztül az ügyfelek egyszerűen, gyorsan és biztonságosan intézhetik pénzügyeiket a hét minden napján. Medgyesegyházán továbbra is elérhető lesz a pénzkiadó automata, így a helyiek továbbra is könnyen tudnak készpénzhez jutni” – áll a pénzintézet válaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában