Békéscsaba

2019.12.12. 18:25

Zöld népszavazást kezdeményeztek

A Lehet Más a Politika (LMP) népszavazási kezdeményezéséről beszélt Kendernay János, a párt társelnöke csütörtökön az LMP békéscsabai irodájában. Kijelentette, klímaválság van, nincs idő várni, a klímavészhelyzettel foglalkozni kell.

B. O.

A társelnök úgy fogalmazott, lehetőséget kell adni a választópolgároknak arra, hogy megmondhassák milyen intézkedésekre is van szükség, hogy egy szennyezésmentes környezetben, egy tisztább, élhetőbb Magyarországon élhessünk.

Takács Péter a párt dél-alföldi regionális elnöke, és Kendernay János /A szerző felvétele/

A tájékoztatón elhangzott, az energiatermelést a megújuló források felé kell terelni, és foglalkozni kell a légszennyezettséggel, hazánkban ugyanis nagyságrendileg 15 ezer ember hal meg idő előtt a szennyezett levegő miatt.

Kendernay János elmondta, a súlyosan környezetszennyező járműveket ki kell vezetni a forgalomból, az állami és önkormányzati tulajdonban lévő buszokat pedig elektromos járművekre kell cserélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában