turizmus

2019.12.02. 16:46

Turisztikai szolgáltatók találkoztak Gyulán

A szállásadók tájékoztatása és segítése céljából a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és a helyi polgármesteri hivatal szállásadói fórumot szervezett a minap a városháza dísztermében. Az eseményt annak apropóján hívták életre, hogy decemberben megkezdődött a magánszálláshelyek regisztrációja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltatási Központba.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A fórum során Ködmönné dr. Lipták Anna, a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának vezetője tartott tájékoztatást a jogszabályi változásokról; majd a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békéscsabai Kirendeltségének vezetője, Süli Zsolt alezredes, valamint Hollósi Károly tűzoltó-főhadnagy a szállásadókat érintő hatósági információkat osztott meg a jelenlévőkkel. Jónás Balázs, a Gyulai Tourinform irodavezetője ismertette a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltatási Központ-rendszert és a regisztrációs folyamat menetét. A fórum végén pedig egy piaci szoftvert is bemutattak, aminek segítségével végrehajtható az adatszolgáltatási kötelezettség.

A témákat nagy érdeklődés övezte, melynek eredményeként 108 gyulai szállásadó regisztrált, és jelent meg a rendezvényen. Elhangzott, de-cember elsején megkezdődött a magánszálláshelyek regisztrációja az új egységes adatszolgáltatási rendszerbe, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). A rendszer bevezetésének köszönhetően jövő év január elsejétől a szálláshely-szolgáltatók naprakész adatokat tudnak küldeni közvetett módon a turisztikai ágazat szereplőinek és a hatóságoknak egyaránt. Ahhoz, hogy a nemzeti turizmusirányítás 2030-ra kitűzött céljait elérhesse, elengedhetetlen a digitális turizmus fejlesztése, melyhez az NTAK életre hívása szükségszerű lépés volt. Az új rendszer lehetővé teszi a naprakész adatszolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában