Pusztaföldvár/Csanádapáca

2019.12.14. 07:19

Hármas társulás: továbbra is együttműködnek

Pusztaföldvár és Kardoskút önkormányzatainak képviselő-testületei közös testületi ülést tartottak a napokban Pusztaföldváron.

Cs. I.

Az eseménynek egyetlen napirendi pontja a testületek döntés-előkészítő és végrehajtó szervének, a Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatalnak további ötéves fenntartására irányuló döntés meghozatala volt – számolt be hírportálunknak dr. Lipták Péter jegyző.

Csanádapáca lakosságszáma meghaladja a kétezer főt, ezért akár önállóan is működtethetne polgármesteri hivatalt. Pusztaföldvár és Kardoskút viszont az önkormányzati törvény értelmében közös önkormányzati hivatal fenntartására kötelezett, ezért a két településnek partnerséget kell kialakítania egy olyan településsel, amely kétezer főnél nagyobb lakosságú, azonos járás területén található (orosházi) és aminek a közigazgatási területét legfeljebb egy település közigazgatási területe választja el egymástól.

– A közös önkormányzati hivatal fenntartására irányuló megállapodás elfogadására – az önkormányzati választásokat követő –

60 nap áll a kétezer fő alatti települések rendelkezésére. Ennyi nap alatt kell, hogy mérlegeljék, mely települési önkormányzattal kívánnak társulni a következő öt évre – tudtuk meg a részleteket.

A polgármesterek kiemelték, 2013 februárja óta működik együtt a három település, s mindez az évek alatt nem kizárólag a közös önkormányzati hivatal működtetésében nyilvánult meg. A mindennapi élet számos területén segíti egymást a három szomszédos község.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában