Békéscsaba

2019.12.14. 19:45

Bemutatkozott Finnország az egész napos rendezvényen

Finnország függetlenségét 1917. december 6-án kiáltották ki. A 102. évfordulóhoz kapcsolódóan a békéscsabai Magyar-Finn Baráti Kör egész napos programot szervezett szombaton, és az oktatástól a gasztronómiáig sok minden terítékre került.

Nyemcsok László

Finnorsz‡g bemutatkozik Bcsab‡n, BSZC SzŽchŽnyi Istv‡n Gimn‡ziumba Varga TAMçS kELEMENNƒ vçMOS ŽVA

Fotó: Imre György

A Finnországhoz való kötődés annak is köszönhető, hogy Mikkeli régóta testvárvárosa Békéscsabának. A mostani program megszervezésében kulcsszerepe volt a Békés megyei származású Lupták Zoltánnak, aki korábban a Helsinki Magyar Nagykövetség tanácsosaként dolgozott. Finnországból is érkeztek vendégek, két tanárnő, Outi Tuppurainen és Alma Tuppurainen, ők az északi állam középiskolai oktatásának módszertanával ismertették meg az érdeklődőket a ,,Közgében”.

Fotó: Imre György

A FinnAgorát is bemutatták, ami lényegében egy országreklám, mellyel minden finn nagykövetségen jelen vannak, ez a kultúrától a befektetésekig népszerűsíti az országot. Nálunk elsősorban az iskolai rendszerük, a finn oktatási csoda keltette fel a figyelmet. Az élménybeszámolók sem hiányoztak, hiszen a testvérvárosi kapcsolat miatt sok csabai megfordult már Mikkeliben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában