Békés megye

2019.11.09. 06:40

Óvjuk négylábú kedvenceinket a hideg időben is!

A rossz idő közeledtével az állatoknak is szükségük van a fedett és száraz helyekre. Utánajártunk annak, hogy a hideg és esős időjárás beköszönte előtt milyen intézkedéseket kell megtenni annak érdekében, hogy megóvjuk a kedvenceinket.

Tóth Nikolett

Állatainknak olyan helyre van szükségük, ahova az eső, a hó nem fúj be. A kutyaházak belsejébe rakjunk inkább szalmát és ne ruhát, rongyot, mert azok eláznak és nem melegítenek.

– Menhelyünkön is megpróbálunk mindent megtenni. Jó vastagon beszalmázunk. Függönyöket helyezünk fel, hogy a kennelekbe kevésbé fújjon be a hideg szél – árulta el portálunknak Bencsik Tiborné, a Remény-Lak Állatvédő Egyesület vezetője.

Beküldött fotók

Télen gyönyörű, amikor négylábú kedvenceink a hóban játszanak, mégis igyekezzünk rájuk figyelni: ne egyék a havat! Fázósabb, kis termetű kutyáinkra sok ruhát gyártanak, ami ilyenkor jól jöhet nekik.

– Figyeljünk, hogy ne a sózott járdán sétáltassuk őket, mert kimarja a lábukat. Jönnek a fagyos reggelek, ezért többször cseréljük a vizüket, mert hamar befagy.

Bencsik Tiborné hozzátette, hogy kóbor állat esetén mindenképp nézessük meg a chipet az állatorvosoknál, MOL kutakon. Telefonáljuk be a menhelyekre és jelentsük. Próbáljuk meg ideiglenesen elhelyezni 1-2 napra. Ez nagyon nagy segítség, hiszen rengeteg kóbor állat van a világban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában