Békés

2019.11.27. 17:07

Nyitott egyetem várta a fiatalokat

Nyitott egyetem címmel rendeztek a pályaválasztást, a fiatalok elhelyezkedését segítő előadássorozatot szerda délelőtt a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban.

P. G.

Marton József, az intézmény szakmai igazgató-helyettese elmondta, az Esélyt a fiataloknak – Békés ifjúságsegítő programja keretében életre hívott rendezvény legfőbb célja az volt, hogy a diákok tudatosabban induljanak neki a munkaerő-piacnak. Az előadások egyike kifejezetten az önismeret és a kommunikáció fontosságára irányította rá a figyelmet. Szemléletes, gyakorlati példákkal érzékeltette, hogy miként lehet érdekessé válni, miként lehet valóban jó önéletrajzot írni.

Volt olyan része is a programnak, amely az életvezetési tanácsokra, gondolkodásbeli iránymutatásra helyezte a hangsúlyt. Rámutatott, mennyire fontos a kitartás, a reális célok megfogalmazása. Az esemény végén a fiatalok három kisebb csoportban, szekciókban folytatták a munkát, amelynek részeként az előadókkal kötetlen formában lehetett beszélgetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában