Galériával

2019.11.20. 11:29

Kilencedik alkalommal kaptak szárnyra az angyalok Békéscsabán

Kedden este immár kilencedik alkalommal álltak színpadra a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat fiataljai és a felkért művészek, hogy egy közös gálaesttel kápráztassák el a Békéscsabai Jókai Színházba érkezett közönséget.

Balázs Anett

Fotó: Imre Gyorgy

A közönség egyéni, nagycsoportos, zenés és táncos produkciókat egyaránt láthatott. Az idei gála egy igazi szenzációval indult. Ennek előzménye, hogy a városba egy utazó állatkert érkezett, ahol ritkán látott vadállatok mutatkoztak be. Ennek mintájára a gyerekek közösen készítették el a díszletet: vágtak, ragasztottak, rajzoltak festettek és dobozoltak. A folytatásban pedig egy hangulatos lakodalomba is belekóstolhattak a nézők, sőt a fiatalok azt is bemutatták, hogy Trabanton szállni még mindig élvezet.

Az előadások előtt Dorogi Rajmund, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezeti igazgatója a közelmúltban ünnepelt szociális munka napjára emlékeztetett.

– Ez a nap azokról a szakemberekről szól, akik azt a hivatást választották, hogy nem csak a családon belül, hanem a gondoskodásukat kiterjesztve, bástyaként fognak biztos pontot szolgáltatni azon embertársainknak, akik valamilyen kihívással élnek és egyedül nem lehetséges számukra, hogy teljes körű életet éljenek. Azt gondolom, amit a kollégák csinálnak, az nem munka, nem is hivatás, hanem egy olyan szolgálat, amiért nem lehetünk elég hálásak sosem. Ez a ma esti rendezvény tökéletes példa arra, hogy segítséget nyújtani nem csak egyféleképpen lehet – hangsúlyozta Dorogi Rajmund.

A gála rendezője ezúttal is Tarsoly Krisztina volt. A Békéscsabai Jókai Színház színművésze elárulta, az előadás után már a következő produkciót kezdik el szervezni, ami nem könnyű feladat. A gálaest rendezője szerint egyre nehezebb újat kitalálni, hiszen minden alkalommal egy tökéletes este születik, jövőre pedig már egy jubileumi bemutatót kell prezentálniuk. Tarsoly Krisztina hangsúlyozta, a legfontosabb mégis az, hogy ezen az estén a gyerekek boldogok legyenek és jól érezzék magukat.

A rendezvényre 3000 forintos jegyet lehetett váltani, az előadás jegybevétele az otthon lakóit támogatja. Az intézmény célja, hogy minél többen megismerjék az ott élő gyerekek mindennapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában