Galériával

2019.11.09. 18:34

A nyomdaipart népszerűsítették Békéscsabán

Egész napos pályaorientációs rendezvényt tartott a Marzek csoport és a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium a nyomdaipari képzés népszerűsítésének céljából szombaton, a Csaba Centerben.

B. O.

POP P‡lyaorient‡ci—s Party csaba centerben a nyomd‡sz kŽpzŽs nŽpszer?s’tŽse ŽrdekŽbe

Fotó: Imre György

Kása István Zoltán, a Marzek Kner Packaging Kft. és a Marzek FlexiLog Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, céljuk, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek az iparággal, és annak képzési lehetőségeivel, sőt, maguk is kipróbálhassák, milyen egy nyomdaipari terméket elkészíteni.

A fiatalok a szakmával ismerkedve többek közt gyárthattak egyedi füzetet vagy akár saját névvel ellátott címkét is készíthettek állateledeles dobozokra.

Az eseményen ott voltak az iskola oktatói, akiktől az érdeklődő fiatalok, és szüleik is megtudhatták, milyen elvárásokat támasztanak a diákokkal szemben, és hogy miként tudnak boldogulni az iskolában, ha a nyomdaipari képzést választják. Mellettük a szakma, a nyomdaipar, és a csomagolóanyag-gyártás képviselői is jelen voltak, ők arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy milyen feltételekkel tudják alkalmazni a képzést választó, majd végző fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában