Gyula

2019.10.19. 11:30

Több ezren nézték meg a Toldi-filmet a héten

Újabb tizenhárom, telt házas filmvetítés keretében mutatták be ezen a héten, hétfőtől péntekig a gyulai Toldi-filmet a Várszínház kamaratermében a Toldi-héten – tájékoztatta hírportálunkat Kónya István, az alkotás producere.

P. G.

Az általános és középiskolások 11 órától, illetve 14 órától nézhették meg a kifejezetten helyi szereplőkkel, valamint több színészóriással készült művet, amit korábban Kónya István igazi gyulaikumként definiált. Szerdától péntekig este hat órától a felnőtt nézőket is várták.

– Az Erkel Ferenc Kulturális Központban megtartott első két vetítéssel együtt így már összesen háromezren láthatták a „Toldi”-t – tette hozzá a producer. Hozzátette, a partiumi Nagyszalontán, a Zilahy Mihály Művelődési Házban is nagy érdeklődés mellett és legalább akkora sikerrel vetítették le a filmet. Az alkotás egy Nagyszalontával közös, határon átnyúló projekt részeként készülhetett el. Emellett a Partiumi Egyetemen félezer érdeklődő tekintette meg a filmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában