Galériával

2019.10.08. 16:39

Megújult a polgármesteri hivatal, a kultúrház és az egészségház is Kardoson

A településen felújították a polgármesteri hivatalt, a hozzá kapcsolódó kultúrházat és az egészségházat. Az épületegyütteseket hivatalosan kedden délután adták át.

B. A.

Brlás János Kardos polgármestere elmondta, a polgármesteri hivatal esetében egy romos állapotú épületről volt szó, a település kultúrális színhelyéül szolgáló építmény pedig rendszeresen beázott. Egy uniós pályázatnak köszönhetően a korábban felújított egészségházzal együtt az épületeket korszerűsítették.

Dankó Béla, Brlás János és Zalai Mihály adták át az épületeket /Fotó: Kiss Zoltán/

Ennek során többek között kicserélték a nyílászárókat, a homlokzati falakat leszigetelték, a tetőn pedig napelemes rendszert helyeztek el. A polgármester felsorolta az elmúlt időszak fejlesztéseit is, amelynek köszönhetően Kardos az egy főre eső fejlesztések tekintetében kimagasló helyet foglalhat el.

Dankó Béla országgyűlési képviselő számokkal is alátámasztva elmondta, a településre csak TOP-os források tekintetében 187 millió forint érkezett az elmúlt időszakban, amely a helyi önkormányzat fejlesztési elképzeléseit és azok megvalósítását is dicséri.

Zalai Mihály a Békés Megyei Önkormányzat elnöke beszédében úgy fogalmazott, az elmúlt két esztendőben végre sikerült elérni a megyében, hogy olyan fejlesztések jöhettek létre, amelyek valós igényeket elégítenek ki.

– Ezek a fejlesztések önökről szólnak, önökért jöttek létre, amely az itt élőket szolgálják, a kardosiak életét teszik komfortosabbá. Örülök, hogy már sokadik alkalommal lehetünk itt, hiszen öt nyertes pályázata is volt a községnek a TOP-os programban – hangsúlyozta Zalai Mihály. Hozzátette, Kardos helyzete alapvetően megváltozott az elmúlt időszakban amely köszönhető az M44-es építésének és a közeljövőben elkészülő kerékpárutak kiépítésének egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában