galériával

2019.10.16. 17:35

Megtartották a Pándy-emléknapot Gyulán

Szerdán immár 19. alkalommal rendezték meg a Pándy-emléknapi Ünnepséget a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórházában.

Vásári Erzsébet

Dr. Becsei László főigazgató főorvos elmondta, a rendezvény minden évben jeles nap intézményükben, hiszen a kitüntetések átadása mellett ilyenkor hangzik el új munkatársaik – ezúttal több mint ötven rezidens – eskütétele is, továbbá szakvizsgát tett szakdolgozóikat (2019-ben összesen nyolc fő) is ennek keretében üdvözölhetik.

Beszédében megemlékezett továbbá a kórház névadójáról, dr. Pándy Kálmán ideggyógyász, elmeorvosról, aki több mint 150 éve született Újkígyóson, majd széles látókörével, határozottságával, céltudatosságával, gyakorlatiasságával és betegközpontú szemléletével vívta ki szakmája elismerését. Mindemellett az irodalomba és a laboratóriumok életébe is „bevonult” a Pándy-reakció néven ismert eljárásával.

A köszöntők és a Pándy Kálmán Alapítvány aktualitásainak bemutatása után az elismerések átadása következett. A Pándy Nővér címet ezúttal az 1998 júliusa óta a gyulai kórházban tevékenykedő, 2013-tól vezetői feladatokat ellátó, szakmai programokon és konferenciákon is aktívan szereplő dr. Sárosiné Hőh Henriett vezető gyógytornász, valamint 1992-től, majd 2000-től ismételten a kórház alkalmazásában álló dr. Tóth Tünde, a Szeghalom Járóbeteg Egység vezető asszisztense vehette át.

Az intézmény legnagyobb elismeréseként számon tartott Pándy-emlékérmet dr. Novák János PhD osztályvezető főorvosnak ítélték, aki már 35 éve erősíti a kórház orvoscsapatát, tudományos munkásságával pedig az intézmény jó hírnevét. A gasztroenterológia elméleti ismereteinek folyamatos bővítése érdekében, s hogy magával hozhassa a szakma legújabb eredményeit, számos külföldi és belföldi tanulmányi úton, konferencián és gyakorlati képzésen vesz részt.

Az ünnepséget dr. Novák János előadásával zárták, melyben karrierje kezdetéről, az intézmény sorsáról, valamint a csapatmunka fontosságáról beszélt a jelenlévőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában