önkormányzati választások 2019

2019.10.22. 11:56

Jogorvoslattal éltek Békéscsabán a 8-as választókerületben

A Szegedi Ítélőtábla hoz döntést a békéscsabai 8-as választókerület eredményéről, miután Juhász István, a Hajrá Békéscsaba képviselőjelöltje élt a felülvizsgálati kérelem lehetőségével – tudtuk meg dr. Horváth Mihálytól, a Békés Megyei Önkormányzat aljegyzőjétől.

V. E.

Budapest, 2019. május 26. Az elsõ szavazó leadja szavazatát az európai parlamenti választáson a fõváros XII. kerületén a Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. május 26-án. Ezen a napon reggel 6 órakor megkezdõdött a magyarországi EP-választás, amelyen 10 277 szavazókörben valamivel kevesebb mint 7,9 millió választópolgárt várnak este 7 óráig. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI illusztráció

Fotó: Koszticsák Szilárd

Dr. Horváth Mihály kifejtette, az induló képviselőjelölt azért élt jogorvoslattal, mert miután a szavazóköri adatokat átszámolta és az összesítő eredménymegállapító jegyzőkönyvvel összehasonlította, azt tapasztalta, hogy a számolások eltérnek egymástól. A másik indoka pedig az érvényes és érvénytelen szavazatok minősítése volt, hiszen utóbbiból nagyon sok volt, és a jelöltek közötti alacsony különbség miatt úgy véli, érdemes azokat újravizsgálni.

Forrás: valasztas.hu

Dr. Kiss Gyula Békéscsaba aljegyzője elmondta, a területi választási bizottság hétfő délután tájékoztatta őket arról, hogy jogorvoslatot nyújtottak be a 8-as számú választókerületben. Hozzátette, amennyiben a Szegedi Ítélőtábla ezt elutasítja, úgy három arról három napon belül hoz döntést, ha pedig újraszámolásra kerül sor, úgy hat nap múlva lehet végleges eredmény a körzetben. Összegezte, csütörtök délután 16 óráig tehát biztosan nem lesz még jogerős a 8-as választókerület eredménye.

A választási adatok ide kattintva tekinthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában