korszerűsítés

2019.10.08. 16:25

Három újabb utca újult meg Gyulán

Befejeződött, illetve a befejezéséhez közeledik Gyulán a Pacsirta, a Tavasz és a Réthy Lipót utca csapadékvíz-elvezető rendszereinek korszerűsítése, ivóvíz-vezetékeinek rekonstrukciója, illetve útburkolatainak felújítása – jelentette be az utóbbi helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő. A polgármester elmondta, a mintegy 210 millió forintos beruházás a Terület- és Településfejlesztési Programon elnyert forrásból, az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán elnyert támogatásból és önerőből valósult meg.

P. G.

A Tavasz utcában a Körgát utcától a Diófa utcáig 356 méter hosszon zárt csatorna épült víznyelő aknákkal. Az utcában 356 méter hosszon, 3,5 méter szélességben a teljes burkolatot felújították. Megtörtént az ivóvíz-vezeték rekonstrukciója.

Fotó: Kiss Zoltán

A Pacsirta utcában a Körgát utcától a Diófa utcáig 338 méter hosszon zárt csatorna épült víznyelő aknákkal. Az utcában 338 méter hosszon 3,5 méter szélességben a teljes burkolat felújították, és megtörtént az ivóvíz-gerincvezeték és -bekötővezetékek cseréje.

Kónya István elmondta, a Réthy Lipót lakói már évekkel ezelőtt megkeresték azzal, hogy az út rossz burkolatú és nincs csapadékvíz-elvezetés. A Réthy Lipót utcában 202 méter zárt csatorna épült víznyelő aknákkal. Az utcában 166 méter hosszon 3 méter szélességben a teljes burkolatot felújították. Megtörtént az ivóvíz-gerincvezeték és -bekötővezetékek cseréje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában