Békés megye

2019.10.07. 12:36

Ebzárlat, legeltetési tilalom lép életbe

A rókák veszettség elleni immunizálása miatt október 25-ig ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben a csabai és a Békési járás teljes közigazgatási területén.

P. G.

Ezen időszak alatt tilos a legeltetés Békéscsaba, Csabaszabadi, Csorvás, Doboz, Gerendás, Kétsoprony, Szabadkígyós, Telekgerendás, Újkígyós, valamint Békés, Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos településeken.

A fenti településeken ebben az időszakban minden kutyát elzárva, illetőleg megkötve kell tartani úgy, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban az ebek elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha onnan nem tudnak kiszökni. Kutyát a tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. A település területéről a négylábú kedvenceket kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában