Mezőkovácsháza

2019.09.20. 09:58

Változásokkal indult a tanév

Történelmi tanév lesz az idei: a gimnázium és az általános iskola egybeolvadásának első esztendeje – így jellemezte Varga Gusztáv polgármester a 2019/20-as tanévet, miután találkozott az iskolavezetéssel.

Cs. I.

A városvezető kifejezte reményét, hogy a négy intézményegység gazdagodik az összevonás révén.

A csökkenő gyereklétszám aggodalommal töltötte el a helyieket a gimnázium jövőjét illetően. Most a hírek szerint Dél-Békés egyik legnagyobb nevelési-oktatási intézménye jött létre, ahol általános iskola, gimnázium, művészetoktatás és kollégiumi ellátás biztosítja a gyerekek fejlődését az általános iskolától egészen a felsőoktatási felvételiig.

Az integrációban érintettek szerint az egybeolvadással minden intézményegység lehetőségei nőttek: könnyebb lesz az iskola-gimnázium közötti átmenet, továbbá az általános iskola pedagógusellátottságának a hiányát is orvosolni lehet a meglévő kapacitások, a felhalmozott tudás jobb kihasználásával.

– A nagy oktatási intézmény mely tagintézményekből jött létre, mi a végleges neve? – kérdeztük a polgármestert az egybeolvadás kapcsán.

– Az általános iskola és a művészeti iskola beolvadt a Hunyadi gimnázium intézményébe. A beolvadást követően az intézmény új neve Mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Az általános iskola tagintézményként végzi tevékenységét. Hatvannyolc pedagógusunk van és ötszázharminc diák, mintegy húsz fő technikai dolgozó, illetve közfoglalkoztatott tartozik az új intézményhez – mondta Varga Gusztáv.

Nem kellett költözniük a diákoknak

Infrastrukturális átalakítást nem igényelt az összeolvadás, költöznie se kellett senkinek. Havancsák Piroska igazgatónő mellett helyettesek dolgoznak, a gimnáziumban Mákos Bernadett, a kollégiumban Zalai Csaba, a művészeti oktatásban Duma Zsolt, az általános iskolában Kovalcsik Ágnes végzi ezt a munkát. Megtudtuk, a tagintézmény – az általános iskola – vezetői pozícióját meg kell pályáztatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában