Gyomaendrőd

2019.09.25. 17:25

Új kerékpártároló, sima aszfalt: megújult a vasútállomás előtti szakasz

Hivatalosan is átadták Gyomaendrődön azt a vasútállomás előtti szakaszt szerdán délután, amely a MÁV és az önkormányzat közös gondozásában újult meg a közelmúltban. 

Balázs Anett

A felújítás részeként az önkormányzat leaszfaltoztatta a vasútállomás előtti parkolót. Majd a MÁV az állomás épülete előtti területen, mintegy 1400 négyzetméteren az elhasználódott és tönkrement aszfaltréteget eltávolította, helyette pedig egy teljesen új felületet alakított ki. Továbbá a felek közös teherviselés mellett kibővítették a kerékpártárolókat, amelynek eredményeképpen a jelenlegivel együtt 84 kétkerekű befogadására alkalmas tárolót helyeztek el.

A szerző felvételei

Mondi Miklós, a MÁV Pályavasúti Területi Igazgatóság szegedi vezetője elmondta, 2005-ben kezdődött az érintett vasúti vonal felújítása, amelynek eredményeképpen 2010-ben újult meg a gyomaendrődi állomás majd a vasúti felüljáró is megépült. Mint mondta, akkor az állomás előtti tér kimaradt a fejlesztésből, valamint a kerékpártárolók száma is kevésnek bizonyult.

– Igazgatóságunknak jelenleg 23 önkormányzattal van együttműködési megállapodása, amely arra vonatkozik, hogy az utasforgalmi területeket átadjuk az önkormányzatok részére, akik szerepet vállalnak azok karbantartásában. Gyomaendrőd is ezen települések sorába lép, az erre vonatkozó dokumentumokat a napokban írjuk alá – jelentette be Mondi Miklós.

Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere elmondta, a vasútállomás az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító helyszíne a településnek, legyen szó kerékpárról vagy gépjárműről, amely már régen megérett a felújításra.

– Szinte nincs olyan család, aki ne lenne érintve a vonatközlekedésben. Igencsak ráfért már a területre a felújítás, amelyhez az önkormányzat és a testület döntései is nagyban hozzájárultak – hangsúlyozta Toldi Balázs.

Elhangzott, az igényeknek megfelelően a kerékpártárolók számát 18 férőhellyel tovább bővítik. Továbbá a felek egyetértettek abban, hogy ezeket a kerékpártárolókat célszerű lesz fedetté tenni, amelynek megvalósítására keresik a lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában