Jobb, ha el se dobod!

2019.09.20. 12:47

Több százan csatlakoztak a szemétgyűjtési programhoz a megyében is

Országosan közel 12 ezren, ezen belül Békés megyéből összesen 439 önkéntes és 184 közutas munkatárs csatlakozott a pénteki „Jobb, ha el se dobod..” című Magyar Közút Nonprofit Zrt. által életre hívott szemétgyűjtési programhoz.

V. E.

SzemŽtszedŽs bŽkŽcsab‡n a polg‡r?ršk seg’tsŽgŽvel

Fotó: Imre György

Az akció a tavaszi program folytatása, jelenlegi időpontját a szeptember 21. Takarítási Világnaphoz igazították, célja pedig a lakosság szemléletváltozásának elérése, hiszen a cég évente átlagosan mintegy 12,5 millió kilogramm illegálisan kihelyezett és eldobált szemetet gyűjt össze az országos közutak mellől.

Fotók: Imre György

Bugyinszki Tamás, a Békéscsaba Városi Polgárőrség elnöke elmondta, az Országos Polgárőr Szövetség és a közútkezelő kérte fel egyesületüket a csatlakozásra, amit szívesen vállaltak el, mivel ők maguk is szívügyüknek tartják a szemétszedést. A programban 21 polgárőrük vett részt, amelyben a Kossuth tértől egészen a Gyulai úti körforgalomig gyűjtötték az út mellett eldobált hulladékot.

Beszámolója szerint az útvonalon büszkén vonultak végig, hiszen annak a sportcsarnokig tartó szakaszán mindössze egy kisebb zsáknyi szemetet találtak – ennek jó részét is a buszmegállók környékén –, ami pozitívan mutatja be a csabai lakosság szemetelésről szóló szemléletét. Hozzátette, véleménye szerint egy ilyen akció rendkívül jó lecke lehet arra, hogy megtanítsák a fiatalokat arra, minél többet segítsenek önkéntesen, és próbálják tisztán tartani a környezetüket. Utóbbiak miatt igyekeznek minél több ifjút bevonni az ehhez hasonló programjaikba.

Előzmény:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában