Smart Grid

2019.09.21. 06:57

Több mint félmilliárd forint érkezik a csabai okos hálózat kialakítására

A békéscsabai okos hálózat, valamint az intelligens közlekedésvezérlő és környezetkímélő közösségi közlekedési rendszer kialakítására több mint félmilliárd forintot csoportosított át a kormány – olvasható a Magyar Közlönyben.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormány támogatja a Modern Városok Program keretében kialakítandó Smart Grid (okos hálózat) rendszer II. ütemének és az intelligens közlekedésvezérlő és környezetkímélő közösségi közlekedési rendszer kialakításának az előkészítését Békéscsabán. A támogatás két részből áll és a Beruházás Előkészítési Alapból valósul majd meg. Az idei költségvetésből 257 millió, míg a jövő éviből 292 millió forint fordítható erre a célra.

Egy másik határozat a Magyar Falu Program keretében az orvosi eszköz mintaprogram megvalósításáról intézkedik. Az erre szolgáló 2 milliárd forintot az idei költségvetésből csoportosította át a kormány.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában