Sarkad

2019.09.27. 14:49

Ötvenmillió forint jutott két óvodára

Közel 50 millió forint támogatásból újult meg az Epreskert utcai és a Vasút utcai óvoda a TOP keretében: szigeteltek, nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a fűtési rendszert.

L. B.

Fotó: LP6DMK2

A beruházást pénteken adták át ünnepélyesen az Epreskert utcában, ahol elhangzott: Békés megyében negyedikként az utcában lévő intézmény is kiérdemelte a Magyar Vöröskereszttől a Bázisóvoda címet. Puj Erzsébet Katalin intézményvezető kiemelte, értékként tekintenek az egészségre, fontos az egészséges életmódra való nevelés Sarkadon.

A beruházást dr. Sipos Lajos, Puj Erzsébet Katalin, dr. Mokán István és dr. Kovács József adta át

Dr. Mokán István polgármester elmondta, a mostani beruházás mellett az elmúlt években fejlesztették az óvodákban a játszóudvarokat, az Epreskert utcában és a Vasút utcában 10-10 millió forintból ovisportpályákat építettek, és nemrég nyertek 10 millió forintot a Kossuth utcai intézmény korszerűsítésére. Kiemelte, további fejlesztési tervekkel rendelkeznek: az óvodákat tornaszobával bővítenék, parkolókat építenének.

A rendezvényen beszédet mondott dr. Kovács József országgyűlési képviselő és dr. Sipos Lajos járási hivatalvezető. Hangsúlyozták: a beruházások révén komfortosabb körülmények közé kerültek a gyerekek és az óvodák munkatársai.

Fotók: Lehoczky Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában