Békéscsaba

2019.09.21. 15:25

Mézes András ismét bekerült a postás példaképek közé

Második alkalommal került be a Postás Példakép versengés legjobb hat résztvevője közé a békéscsabai Mézes András. A kiváló kézbesítő immáron több mint harmincnyolc éve rója Békéscsaba, elsősorban Mezőmegyer útjait, hogy eljuttassa a küldeményeket az ott élők számára.

Papp Gábor

MŽzes Andr‡s BŽkŽscsabai post‡s

Fotó: Imre György

„Mézes András világéletében csak postásként dolgozott, 38 éve kézbesítő Békéscsabán. Fiatalkorában sportriporter szeretett volna lenni, amiből a sportimádat maradt a postai munka mellett. Környezetében fanatikus drukkerként ismerik, akit minden sport érdekel. Azt azonban mégsem bánta meg, hogy a kézbesítőtáskát választotta a mikrofon helyett. Bandi igazi lokálpatrióta, saját körzetében és szélesebb környezetében is mindenkit ismer és viszont, illetve mindenki szereti. Igazi örök optimista, soha nem panaszkodik, mindig vidám, jókedvű. Ügyfelei imádják a közvetlenségéért. A munkája a hobbija, természetesen a sport után” – olvasható a szavazás oldalán Mézes András, vagy ahogyan a legtöbben Békéscsabán szólítják, „Mézes Bandi” bemutatása.

Mézes András évtizedek óta rója a megyeszékhely útjait, igazi példakép /Fotó: Imre György/

– Nagyon megtisztelő, hogy az emberek ismét úgy döntöttek, hogy felterjesztenek a címre. A jelöléseket követően pedig egy szakmai zsűri 2017 után ismét beválasztott a legjobb hat közé – osztotta meg érzéseit hírportálunkkal Mézes András. Mint mondta, természetesen örülne, ha nyerhetne, de bármi történik, az emberek szeretete, a rendkívül sok pozitív visszajelzés már most is simogatja a lelkét.

– Azt hiszem, hogy a munkájában aligha kaphat többet az ember – mesélte a kiváló kézbesítő, akinek különösen nagyszerű érzés, hogy egyik kedvence csapata, a Békéscsabai Röplabda SE, amelynek hosszú évek óta a vezérszurkolója, szintén mellé állt.

– Rengeteg élményben volt részem a lányok meccsein, bajnoki címeket, kupagyőzelmet, remek nemzetközi szereplést ünnepelhettünk – ecsetelte Mézes András. – Számomra különleges, hogy most ők álltak mellém. Milyen furcsa is az élet, most ők szurkolnak nekem, most ők biztatnak drukkolásra, szavazásra másokat. Köszönet érte.

Andrásnak egyébként az első és reményei szerint az utolsó munkahelye a posta, és a kézbesítést sem cserélné el semmiért, számára ez a hivatás, ez egy életmód, ez az élete. Éppen szeptember elején volt harmincnyolc éve, amikor először felvette a munkát a postán.

– A Szlovák Gimnázium utolsó tanévében, már májusban elmentem a postára Szántó Pista bácsihoz, az akkori vezetőhöz, és kértem, hogy vegyen fel engem is. Ő azt mondta, hogy minden további nélkül adnak munkát, de nem újságosként számítana rám, hanem inkább kézbesítőt farag belőlem. 1981. szeptember elsején munkába is álltam a csabai postán táviratosként. Akik ezen a területen dolgoztak, arra vágytak, hogy később kézbesítők legyenek. Én kézbesítőhelyettesként folytattam, majd amikor 1983 februárjában a mezőmegyeri kézbesítő nyugdíjba ment, én lehettem a településrész új postása – emlékezett vissza a kezdetekre.

– Számomra, ahogy korábban már említettem, talán a legtöbbet az emberek szeretete jelenti, az, hogy sokan majdnem családtagként tekintenek rám. Egy korábbi interjúban is meséltem arról, hogy sokan ma is Bandikának hívnak, úgy ahogy évtizedekkel ezelőtt megismertek. Ez is egy dicséret, egy elismerés, amiért hálás vagyok nekik.

Október 4-ig lehet szavazni az interneten

A Postás Példakép jelöltjeire szeptember 16-tól egészen október 4-ig ide kattintva lehet szavazni. A voksolók által beérkezett jelölésekből a zsűri választotta ki azt a hat postást, akit a legméltóbbnak tartanak erre a rangos elismerésre. Érdekesség, hogy egy szavazó gyakorlatilag bármennyi voksot elküldhet. Mézes Andrásnak egri, budapesti, csepeli és pesterzsébeti, pécsi, valamint dunaújvárosi ellenfelekkel kell megküzdeni a nemes versengésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában