ünnepélyes átadó

2019.09.06. 17:25

Korszerűsítették a békési kulturális központot

Ünnepélyes keretek között adták át a több mint 200 millió forintból felújított békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központot pénteken délelőtt.

Papp Gábor

M?vel?dŽsi h‡z ‡tad— energetikai fejlezstŽsŽnek K‡lm‡n T’bor Žs Izs— G‡bor

Fotó: Imre György

A békési önkormányzat számos pályázatot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon, ezek egyikének segítségével valósult meg a kulturális központ energetikai korszerűsítése is.

– Az épület és a József Attila utcai rendelőintézet hasonló jellegű felújítására összesen 395 millió forintot nyert el városunk. A kulturális központot érintő rekonstrukció 203 millió forintból készült el – mondta el az ünnepélyes átadón Kálmán Tibor alpolgármester.

Kiemelte, vannak kevésbé látványos, ugyanakkor annál hasznosabb beruházások. Ilyennek számít a pénteken átadott fejlesztés is, ami környezetvédelmi és energetikai szempontból egyaránt fontos.

Fotó: Imre György

A részletekkel kapcsolatban Kálmán Tibor kifejtette: 297 ablakot és 13 ajtót cseréltek ki, kétezer négyzetméteren szigetelték, a legnagyobb részen belülről a falat, 1970 négyzetméteren szigetelték a lapostetőt, napelemek is felhelyeztek az épületre. A tervezői költségbecslés alapján a korszerűsítéssel mintegy évi 10 millió forintot takarítanak meg, ami más fejlesztéseket is segíthet.

Hozzátette: több beruházás zajlik jelenleg is a városban. Kilenc épületre kerülnek napelemek, több helyen nyílászárókat cserélnek és hőszigetelés szintén megvalósul. A Zöld város programban a belváros tovább szépül, illetve a leromlott városrészek rehabilitációjára irányuló program is folyamatban van. Az alpolgármester kiemelte, napi kapcsolatban állnak Dankó Béla országgyűlési képviselővel, és folyamatosan egyeztetnek a következő évek terveiről.

A péntek a huszonegyedik Madzagfalvi Napok nyitánya is egyben, máris számos érdekességgel várták az érdeklődőket. Megnyílt a Békés Kincsestára című kiállítás, találkoztak az elszármazottak, számos családi rendezvényt hívtak életre. Este héttől Herceg Dávid, 20:45-től pedig Horváth Tamás lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában