Egyensúly AE Egyesület

2019.09.13. 17:09

Jubileumi konferenciát rendezett az egyesület Békéscsabán

Az AE mozgalom hatvanadik évfordulója apropójából tartott jubileumi konferenciát pénteken a Szenvedélybeteg-segítő Közösségek Országos Szövetsége és az Egyensúly AE Egyesület Békéscsabán.

V. E.

Fotó: LP6DMK2

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő beszédében a közösségi munkát, és az abban rejlő értékek fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, a közös tevékenység, az együttműködés az élet számos területén elengedhetetlen, így van ez akkor is, ha egy kulturális, egy művészeti vagy éppen egy önsegítő társaságról van szó. Hozzátette, ugyanez vonatkozik a segítségre is, ami meglátása szerint minden embert erősebbé tehet. Kiemelte, utóbbi azért lényeges, mert a magunk erősítése egyben a minket körülvevő közösség erősítését is segíti.

Fotó: Lehoczky Péter

Gyarmati Norbert, a Szenvedélybeteg-segítő Közösségek Országos Szövetségének elnöke elmondta, örülnek annak, hogy rendezvényüket nagy érdeklődés övezi, amiért köszönetét fejezte ki az Egyensúly AE Egyesület tagjainak. Az elmúlt hatvan év összegzésében említést tett többek közt a mozgalom egykori, 1959-es megalakulásáról is. Kifejtette, a kezdeményezés ugyan már 1955-ben elindult, azonban az akkori rendszer miatt félbeszakadt, majd 1958-ban folytatódhatott, végül pedig 1959. február 15-én alakult meg Békéscsabán – az akkori Vöröskereszt lebonyolítása mellett – az első alkoholizmus elleni klub, ami eleinte még titkosan működött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában