Őszi Művészeti Hetek

2019.09.16. 16:48

Hobo, Zorán, Lovasi András is fellép Békéscsabán

Október 1-je és november 29-e között rendezik meg az Őszi Művészeti Heteket a Csabagyöngye Kulturális Központban – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón Szente Béla igazgató és Forczek Győző igazgatóhelyettes.

L. B.

A programkavalkád nyitóeseménye október 1-jén lesz a stégen, amikor három képzőművész élőben alkot élőzene kíséretében, az éppen zajló munkát pedig kivetítik. Október 4-én az Ossian, 20-án a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, 22-én Földes László Hobo, november 9-én a Killer Queen, 13-án Zorán, 29-én pedig Lovasi András lép színpadra, ad koncertet. A palettát klubkoncertek, kiállítások, valamint többek között társasjátéknap is színesíti.

A szerző felvétele

Szente Béla elmondta, hat és fél év alatt több mint 1,3 millióan látogatót fogadott a kulturális központ, rendkívül erős volt a tavasz. Forczek Győző hozzátette, a nyár is rekordot döntött, az ötven produkcióra több mint 9 ezren voltak kíváncsiak a főtéren és a stégnél. A közösségi házakban aktív munka folyik. A Lencsési Közösségi Ház október elején nyit ki újra, Mezőmegyeren felújítás van napirenden, a tűztornyot is korszerűsítik, valamint hamarosan a Munkácsy Emlékház is bezár nagyjából egy évre beruházás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában