Napsugár Bábszínház

2019.09.13. 19:52

Hét évtizednyi bábozást ünnepelnek Békéscsabán

Előadással, kiállításmegnyitóval és könyvbemutatóval indult pénteken a Napsugár Bábszínház jubileumi programsorozata, melyet a csabai bábjátszás hetvenedik születésnapja apropójából hívtak életre. Az eseményeket közönségük még szombaton, vasárnap (szeptember 14., 15.), valamint szeptember 21-én (szombaton) is élvezheti.

V. E.

20190913_70 éves a bábjátszás Békéscsabán_Napsugár Bábszínház_Előadás_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

Műsoraikban egyaránt gondolnak kicsikre és nagyokra, hiszen színpadra viszik a napokban A lepkeoroszlánt, a Gyuszit (babaszínház), a Világszép Nádszálkisasszonyt, a 70 év a bábok között gálaműsort – ahol régi bábosok is fellépnek –, az Évszakokat (babaszínház), az Ideje a meghalásnak (felnőtt előadás) című darabot, valamint a Titokzatos jóbarátot és A helység kalapácsát is.

Fotók: Bencsik Ádám

Az eseménysorozat kezdő napján szervezett, fent említett tárlat az elmúlt hét évtized képeit, előadások és utazások legszebb pillanatait mutatja be.

A kiállítást Varga Tamás, a közművelődési, ifjúsági és sportosztály osztályvezetője, valamint Baji Miklós Zoltán festő nyitotta meg. A szintén pénteki könyvbemutatón pedig a Napsugártól Napsugárig című kötet írója, Jászay Tamás beszélgetett Kiszely Ágnessel, a kecskeméti Ciróka Bábszínház igazgatójával, valamint Lenkefi Zoltán igazgatóval.

Utóbbi hírportálunknak elmondta, nagy izgalommal várták ünnepi rendezvényüket, melyre egyaránt varrtak, felújítottak, szerkesztettek, építettek, és próbáltak, hiszen Magyarországon ritkaságnak számít, hogy egy településen ennyi éven át, lényegében töretlenül működjön bábjátszás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában