Galériával

2019.09.29. 18:33

Gyermekeket segít a békési ausztrál est

Kétszáztízen vettek részt a második Ausztrál Jótékonysági Esten szombaton a békési sportcsarnokban.

P. G.

Ausztrál Bál Békésen az ausztrál baráti kör szervezésében

Fotó: Imre György

A program bevételét a szervező Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) gyermekosztálya számára ajánlja fel.

Juhász Zoltán, a szervezet elnöke köszöntőjében elmondta, bízik abban, hogy a szeretet, barátság, segítőkészség jegyében még sok rendezvénnyel tudják segíteni a gyermekeket és kórházban eltöltött mindennapjaikat.

Az estet különleges programok színesítették /Fotó: Imre György/

Izsó Gábor polgármester kiemelte, a jótékonysági est valóban a második a sorban, de megalakulása óta az egyesület számos karitatív akcióban vett részt, a jótékonyság az arculatává vált. Kiemelte a szervezet helyi civil életben és kapcsolatépítésben betöltött fontos szerepét is.

Dr. Becsei László, BMKK főigazgató-főorvosa elmondta, az egyesület támogatásának segítségével különböző mesefigurákkal, a kor követelményeinek megfelelő dekorációkkal díszítik majd a közelmúltban új helyre költözött gyulai gyermekosztály kórtermeinek ajtaját, a kórtermek falát, a folyósokat, az információs pultokat és a nővérpultokat.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta, mi magyarok kultúránk, gyökereink megőrzése mellett respektáljuk és szeretjük megismerni más országok értékeit is. Mint mondta, a kis békési közösség nemcsak ezen a téren végez példaértékű munkát, hanem olyan rendezvényeket is létrehoz, ami jó szolgálatot tesz.

A programon ausztrál és új-zélandi barátaival részt vett Sean Falli, Ausztrália bécsi nagykövetségének munkatársa. Az estet kulturális és gasztronómiai különlegességek színesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában