Békéscsaba

2019.09.04. 20:00

Dr. Emil Kuchár adott fogadást szerdán

Szlovákia nemzeti ünnepe és a Szlovák Köztársaság Alkotmány Napja alkalmából rendezett ünnepi állófogadást dr. Emil Kuchár, Szlovákia békéscsabai főkonzulja.

P. G.

Fotó: Imre Gyorgy

Az eseményt a szlovák, majd a magyar himnusz dallamai vezették fel. A főkonzul beszédében elmondta: néhány nappal ezelőtt Szlovákiában két állami ünnepet is tartottak.

Dr. Emil Kuchár mondott köszöntőt az eseményen

– Augusztus 29-én, a Szlovák Nemzeti Felkelés 75. évfordulójára emlékeztünk – húzta alá. – Szeptember 1-én, a Szlovák Köztársaság Alkotmány Napját ünnepeltük. Ennek a dokumentumnak az elfogadása nyitotta meg az utat egy független, szabad és demokratikus Szlovákia megalakulásához.

Hangsúlyozta: szeretné, ha Szlovákia és Magyarország továbbra is együttműködne a hagyományos értékek és fejlődés Európájában. Az eseményen békéscsabai és megyei közéleti személyiségek, kulturális szakemberek, intézmények vezetői, tisztviselők, nemzetiségi vezetők, művészek egyaránt részt vettek.

Fotók: Imre György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában