szennyvíz

2019.09.06. 12:54

A végéhez közeledik Méhkerék történetének legnagyobb fejlesztése

Elkezdődött a szennyvízberuházás zárásaként az utak helyreállítása Méhkeréken, ami a jelenlegi tervek szerint szeptember 30-ig befejeződik – mondta Tát Margit polgármester. Hozzáfűzte, a munkálatok a szórt utakon indultak el, de a szilárd burkolattal ellátott utcákban is dolgoznak a szakemberek.

L. B.

A vállalkozó tájékoztatása szerint a fő utca, a Kossuth utca helyreállítása a legvégére marad. Tát Margit kiemelte, a munkálatokat rendszeresen nyomon követik, az esetleges problémákat azonnal jelzik és kérik azok orvoslását, megoldását.

A minap a Köztársaság utcában dolgoztak a szakemberek /A szerző felvétele/

A polgármester a szennyvízberuházást Méhkerék történetének eddigi legjelentősebb fejlesztésének nevezte. A beruházáshoz az önkormányzat 100 százalékos támogatást kapott, ezért a méhkerékieknek mindez egy forintba sem kerül.

A fejlesztés 95 százalékát egy európai uniós program forrásából fedezik, a fennmaradó részt a magyar állam adta támogatásként. Tisztítótelepet és csatornahálózatot építettek: 16 ezer méteren épül ki a csatorna gerinchálózata, amihez 900 házi bekötőcsatorna és négy átemelő kapcsolódik, 3500 méteren átemelőhöz kapcsolódó nyomóvezetéket fektettek le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában