Galériával

2019.09.08. 15:29

A szeghalmi Pákász Futamon több százan vettek részt

Több százan húztak nyúlcipőt vagy pattantak nyeregbe vasárnap Szeghalmon. Idén is elrajtolt a Pákász Futam, ahol a családok, a kicsik és a nagyok is együtt futhattak, vagy kerékpározhattak egy jó hangulatú, családias versenyen. A sport, az egészséges életmód és az együttlét mellett a rendezvény jótékonysági célokat szolgált.

Busi Ottó

Már reggel, a kezdés előtt sokan összegyűltek, illetve folyamatosan érkeztek a résztvevők a város szívébe, a D’Orsay Kastélykertbe. Felnőttek, gyerekek, kisebbek, nagyobbak, sok család együtt érkezett. Többen babakocsival, kisgyermekekkel a kezükben jöttek el a rendezvényre, és sokan közülük később részt is vettek a versenyeken. Mint később kiderült, közel harminc család nevezett be közösen a futamra.

Marosán Csaba ottjártunkkor éppen a helyszínre tartott. Elmondása szerint eddig egy alkalmat sem hagyott ki, mindegyik futóversenyen részt vett. Kiemelte a családias hangulatot, illetve a nagyszerű szervezést. A mellette lévő Matolcsi Magdolna is a barátságos légkört hangsúlyozta, neki a vasárnapi volt a harmadik futama.

Klenovszki Attila ötödjére nevezett, ő fut és kerékpározik is, korábban futóként indult, idén a kerékpározást próbálta ki. Mint elmondta, szeretett volna a fiával együtt versenyezni, és mivel gyermeke a kétkerekűt választotta, ezért ő is átnyergelt rá. Hozzátette, fia tavaly különdíjat érdemelt ki gyermek kategóriában, majd megjegyezte, terveik szerint ezentúl minden évben részt vesznek a futamon.

Takács István, feleségével együtt szintén kerékpározik. A férfi úgy fogalmazott, nagyon szeretik a rendezvényt, mert összehozza a családot. – Keveset vannak együtt az emberek, ez a futam pedig jó alkalom az együttlétre – mondta. Majd elárulta, gyermekeik a futam miatt jöttek haza, ők, és az unokák is rajthoz álltak. A két nagyszülő egyébként az unokákat a rajtnál egy nagy puszival és öleléssel indította útjukra.

Papné Somogyi Zsuzsanna, a szervező Pákász Futam SE elnöke kifejtette, a futammal szeretnék ráirányítani a figyelmet a sport és az egészséges életmód fontosságára, a nevezésekből befolyt összeg pedig jótékonysági célokat szolgál. Idén elmondása szerint több mint százan neveztek a futásra, közel négyszázan a kerékpározásra, gyalogtúrára pedig negyvenen jelentkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában