Lakossági fórum

2019.09.27. 14:29

A régió felé terelik a befektetőket

Lakossági fórumon vett részt Magyar Levente miniszterhelyettes, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön este a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az államtitkárt a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás hívta meg a megyeszékhelyre.

Magyar Levente BŽkŽscsab‡n lakoss‡gi f—rumot tartott

Fotó: Imre György

Magyar Levente elmondta, azért jött, hogy beszélgessen a város, a térség jövőjéről, azokról az ügyekről melyek az itt élők számára fontosak. A politikus többek közt szólt Magyarország gazdasági helyzetéről, a biztonságpolitikáról, de kérdésekre válaszolva szűkebb hazánkat érintő aktualitásokról is szó esett.

Fotók: Imre György

Az élelmiszeripari beruházásokkal kapcsolatban, – húsüzem, hűtőház megvalósítása, – az államtitkár úgy fogalmazott, amennyiben érkezik olyan Békés megyei vállalkozó, aki ilyenben gondolkodik – tegye azt kicsiben vagy nagyban – annak minden segítséget, pénzbeli támogatást megadnak. Hozzátette, amennyiben lesz egy projekt, az támogatást kap. A megyei nagyberuházásokkal kapcsolatban az államtitkár úgy fogalmazott, ha tehetik, akkor a régió felé terelik a befektetőket, mint ahogy az Airbus esetében is tették, mivel ott felmerült Nyíregyháza is, mint a tervezett helikoptergyár helyszíne.

Magyar Levente miniszterhelyettes, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára

Az M44-es úttal kapcsolatban elmondta, a tapasztalatok alapján ahol gyorsforgalmi épült, ott megjelentek a befektetők, és olyan munkahelyek jöttek létre melyek versenyképes, és korrekt bért tudtak fizetni. Ez véleménye szerint Békés megyében sem lesz másként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában