GYOMAENDRŐD

2019.08.20. 12:30

Végre kiderülhetett milyen is az ország leginnovatívabb cukormentes tortája

A július végi eredményhirdetést követően sokak számára elérkezett a várva várt pillanat, így hétfőn illetve kedden végre meg lehetett ízlelni az ország leginnovatívabbnak kikiáltott cukormentes tortáját a Tímár Panzióban.

B. A.

A Körös-menti Egres elnevezésű finomság elkövetéséért a gyomaendrődi Mészáros Györgyi a felelős, a megvalósításban pedig Tímár Attila mesterszakács segédkezett.

Tímár Attila mesterszakács épp a feleségének „ment” ki egy szeletet a roham előtt

– Egy üdítően habkönnyű mámorító finomság a nyárban – így fogalmazott az elsőként kóstolók egyike, aki azon félszáz ember közé tartozott, kik a nyitást követően vittek a tortaszeletből. Sietni is kellett hiszen az első napra bekészített, mintegy 225 szelet sütemény hamar elfogyott, de kedden újra feltöltötték a hűtőket.

Az egressel, gyömbérrel, naranccsal, citrommal, lime-mal ízesített finomság, joghurtos vaníliás bodza moussal igazi különlegességnek számít, de ami a legfontosabb, hogy cukor hozzáadása nélkül készült, ráadásként pedig gluténmentes is. Aki pedig lemaradt volna se bánkódjék, hiszen az ünnepek után az egyik helyi cukrászda állandó kínálata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában