TOP

2019.08.04. 06:55

Újabb beruházás indult a Lencsési-lakótelepen

A napokban kezdődtek meg a munkálatok Békéscsabán, a Szabó Pál téren és a Haán Lajos téren: egy 40 millió forintos beruházás eredményeként szépítik a környezetet. A Lencsési-lakótelepen jelentős fejlesztések valósultak és valósulnak meg dr. Ferenczi Attila tanácsnok, önkormányzati képviselő meglátása szerint.

Licska Balázs

A TerŸlet- Žs TelepŸlŽsfejlesztŽsi Operat’v Program keretŽben fejlesztik BŽkŽscsab‡n a Szab— P‡l Žs a Ha‡n Lajos teret. A beruh‡z‡sr—l Vass Csaba, a v‡rosfejlesztŽsi nonprofit kft. projektmenedzsere Žs dr. Ferenczi Attila tan‡csnok, šnkorm‡nyzati kŽpvisel? beszŽlt.

Fotó: Imre György

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében fejlesztik a Szabó Pál teret és a Haán Lajos teret Békéscsabán 38 millió forintból – kezdte dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője és Vass Csaba, a cég projektmenedzsere. Mindkét helyen többek között úgynevezett pergola árnyékolás készül, fejlesztik, szépítik a zöldfelületeket, sétautakat alakítanak ki.

– Fontos a zöld területek megőrzése, fejlesztése és az, hogy ezek a területek igazi közösségi térré válhassanak, és biztosítsák a szabadidő hasznos, kellemes eltöltését is itt élőknek – mondta dr. Ferenczi Attila városi tanácsnok, önkormányzati képviselő.

A beruházás részleteivel kapcsolatban megosztotta: a Haán Lajos téren újabb játszóeszközökkel bővítik a játszóteret, a Szabó Pál téren pedig több lesz a sportolási lehetőség, mivel újabb 13 eszközt helyeznek ki a fitneszparkban, a játszóteret szintén fejlesztik.

Vass Csaba és dr. Ferenczi Attila beszélt a Szabó Pál tér és a Haán Lajos tér fejlesztéséről /Fotó: Imre György/

– Lényeges, hogy az érintett területek egy részén a járdák is megújulnak, mivel eddig balesetveszélyesek voltak – tette hozzá dr. Ferenczi Attila, megosztva, térköveket raknak le.

Elárulta, a munkálatok a napokban kezdődtek meg a területen. Bár szerződés szerint 400 nap áll a kivitelező rendelkezésére, hogy befejezze a beruházást, a tervek szerint az még idén véget érhet.

A Lencsési-lakótelepi részönkormányzat elnökeként aláhúzta, a városrészben mintegy 10 ezren élnek, Békéscsaba legnagyobb lakótelepe, ezért rendkívül fontos a fejlesztése. Pár éve a Modern Városok Program keretében, egy 2 milliárd forintos projekt részeként több utcát korszerűsítettek a megyeszékhelyen, jelentős összeget fordítottak a Lencsési-lakótelepen lévő szakaszok felújítására is. Emellett több beruházás valósítottak meg a városrészben, illetve jelenleg is több érinti.

Több intézményt újítanak fel

Megújult az általános iskola épülete, illetve a Lencsési Óvoda tagintézménye, a Zöldovi – sorolta dr. Ferenczi Attila, majd hozzátette, bízik benne, hogy a másik két óvoda – Manóvárovi és a Napsugárovi – korszerűsítésére ugyancsak rövidesen sor kerülhet. Haladnak a munkálatok a jelentős forgalmat lebonyolító és rengeteg programnak otthont adó Lencsési Közösségi Háznál, rendbe teszik a családsegítő és gyermekjóléti központ Fövenyes utcai telephelyét.

Ismertette, miszerint a városközpont és Fényes között bicikliút épül, a meglévő, így a Corvin utcában és a Lencsési úton meglévő szakaszokat szintén rendbe teszik. Kiemelte, a korábban balesetveszélyes Bánát és Corvin utcai csomópontban jelzőlámpákat helyeztek el. Hangsúlyozta, minden fejlesztéssel a lakossági igényeket igyekeznek kielégíteni, ennek érdekében jelentős számban helyeztek ki padokat, kerékpártárolókat is az elmúlt időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában