Biztonság

2019.08.17. 18:34

Új autót kaptak az orosházi polgárőrök

Egy új, négykerék-meghajtású Suzuki Vitarára cserélte le 18 éves autóját az Orosházi Polgárőr Egyesület – ezzel a járművel gyorsabban reagálhatnak, hatékonyabb dolgozhatnak az orosházi polgárőrök, ráadásul olyan helyekre is be tudnak menni az új autóval, ahova a régivel nem tudtak. A polgárőrök a jármű kulcsait szombaton vehették át a polgármesteri hivatal előtt.

Jedlinszki Béla, a polgárőrök helyi egyesületének elnöke elmondta, az új jármű nagy segítséget jelent a mindennapokban. Hozzátette, a több mint 30 önkéntest tömörítő szervezet legfőbb célja ezután is a város közbiztonságának őrzése lesz, emellett pedig továbbra is kiveszik a részüket különböző rendezvények biztosításából.

Azt már Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere fűzte hozzá, hogy a gépjárművet összefogásból vásárolhatták meg. – Egy millió forinttal járult hozzá a célhoz Orosháza Város Önkormányzata, a város mellett a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége és az Orosházi Polgárőr Egyesület saját forrása, valamint helyi vállalkozók adománya tette lehetővé az autó megvásárlását.

Orosháza biztonságos város, de ezt a biztonságot óvnunk kell! Őszintén remélem, hogy ezzel az autóval még hatékonyabban őrködhetnek majd a polgárőrök a város és lakói nyugalma felett, karöltve a rendőrséggel és a mezőőrséggel. Minél erősebbek ezek a szervezetek, annál erősebb a közbiztonság Orosházán – húzta alá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában