Hazaváró program

2019.08.19. 06:59

Színes falunappal ünnepelte születésnapját Lőkösháza

Jubileumi falunapon vehettek részt vasárnap a lőkösháziak – mondta el Szűcsné Gergely Györgyi polgármester.

Vásári Erzsébet

Beszámolójából kiderült, a település idén ünnepli alapításának 70. évét, ennek apropójából szerveztek ezúttal a megszokottnál több programban bővelkedő falunapot egy Leader-es pályázat, illetve a Lőkösháza Fejlődéséért Alapítvány segítségével.

A szerző felvételei

Hozzátette, az esemény sikeréért 6 civil szervezet, 4 intézmény, továbbá számos magánszemély működött együtt, ami örömmel tölti el. Természetesen a falunapon a jótékonykodás is helyet kapott, melynek keretében véradást szerveztek – közel negyvenen adtak vért -, illetve a nemrég balesetet szenvedett Lőkösházi KSK labdarúgójának, Orsós Krisztiánnak gyógyítására gyűjtöttek.

Továbbá kifejtette, rendezvényüket önkormányzatuk és a fent említett alapítvány immár 9. éve szervezi közösen, és minden évben igyekeznek olyan programokat kínálni, amikben minden korosztály megtalálja a szórakozását. Idén fellépőik között köszöntötték többek közt a Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett Egyesületet, Gájer Bálintot, a Balence Band-et, Charlie-t, Kaczor Ferit, az Irigy Hónaljmirigyet, és a Silver zenekart.

Érdekességként említette Szűcsné Gergely Györgyi, hogy nyugdíjas klubjuk természetesen erre az alkalomra is elkészítette híres lőkösházi ízletes fánkját, ami a bizottság döntése értelmében ünnepi rendezvényüktől kezdve a helyi Értéktár részévé válhatott.

Végül elmondta, falunapjuk különlegességéhez tartozott az is, hogy idén másodjára szervezték meg keretében a Hazaváró rendezvényt, amely alkalmat adott az elszármazottak találkozására. Számukra pedig a Bíborvég népművészeti alkotócsoport hímzett egy, a település 70. születésnapját is szimbolizáló tasakot, amit Lőkösházát szimbolizáló ajándékokkal töltöttek meg.

Slezák Csongorné, a Lőkösháza Fejlődéséért Alapítvány elnöke, Szűcsné Gergely Györgyi és Lácz Edit, a Hazaváró háziasszonya

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában