OrgonaPont

2019.08.07. 12:57

Sebestyén Márta Békéscsabán énekel

Az Orgonák éjszakája méltó nyitánya volt az OrgonaPont rendezvénysorozatnak, amelynek következő időpontját augusztus 21., szerda 19 órára tűzték ki Békéscsabán.

Sebestyén Márta /Fotó: MTI/

A belvárosi katolikus templomban Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes és Szamosi Szabolcs orgonaművész, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője lép fel.

Sebestyén Márta több szállal kötődik Békés megyéhez, születése óta szívta magába a kórusmuzsikát, a hangszeres darabokat. Édesanyja az utolsó öt Kodály növendék egyike volt.

Sebestyén Márta /Fotó: MTI/

Szamosi Szabolcs orgonaművész életét minden szempontból kitölti a zene. A zenei hagyományokat mindig szem előtt tartó művész, számtalan komolyzenei program, esemény – köztük az Orgonapont koncertsorozat – ötletgazdája, szervezője, és a Filharmónia Magyarország ügyvezetője. Hatalmas energiákat mozgat meg hangszeres játékával.

Újszerű zenei különlegességeket nyújt hallgatósága számára – játékába improvizációkat beleszőve vagy az orgonát szokatlan hangszeres társításokban megszólaltatva. Merészen használja az orgona színeit, lendületes, magabiztos hangszerkezelés, az érzelmek sokszínűsége jellemzi.

A Filharmónia Magyarország Nyújtsd ki mennyből című augusztus 21-ei koncertjén egyebek mellett Kodály: Missa Brevis – Introitus, Kyrie, Gloria, Kyrie, Bartók: Este a székelyeknél és Tolcsvay Kyrie Sanctus című művei hangzanak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában