Kálmán Fürdő

2019.08.03. 11:29

Megkapták a gyógyvíz minősítést Berényben

Tovább használhatják a gyógyvíz megnevezést a mezőberényi Kálmán fürdő B-95-ös kútjából felszínre hozott vízre.

P. G.

Mezőberényi strandkörkép 20190727 Mezőberény Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Az önkormányzat mintegy két évvel ezelőtt, az előző tízéves minősítés lejárta előtt néhány hónappal kérvényezte a hosszabbítást, amire a hatóságok mostanra bólintottak rá.

– Mindez azért nagyon fontos, mert szeretnénk a fürdőt gyógyhellyé minősíttetni – tette hozzá Siklósi István. – Ha ez sikerül, akkor újabb fejlesztésekre nyílna lehetőség. Már elkészültek a tervei a strand gyógyászati részleggel történő bővítésének és egy kisebb fedett élménymedencének, élményrésznek.

– A berényi gyógyvíz egyébként a vizsgálatok szerint kifejezetten kedvező hatással bír a térd- és csípőízületi panaszokra, növeli a mozgáskiterjedést, csökkenti a fájdalomérzetet.

A víz adottságai alapot adnak további fejlesztésekhez /Fotó: Imre György/

– Tárgyalásokat folytattunk a reumatológiai kezelések helyben történő megvalósításáról is, a szakemberek indokoltnak tartják az elképzelés megvalósítását.

– A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő döntése a finanszírozásról, a többletkapacitásról a jövő zenéje, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy sikerüljön. A szakértők alátámasztották, hogy a kezelések az utazások kiküszöbölésével gazdaságilag ugyancsak előnyösek lehetnek.

A Kálmán fürdőben egyébként jelenleg egy 33 méteres medence, egy ülőpados, gyógyvizes medence, egy pancsoló nagyobb gyerekeknek élményelemekkel és egy, a legkisebbeknek kialakított pancsoló található.

– A cél összességében továbbra is az, hogy a Kálmán fürdőt fejlesszük, elsősorban a gyógyászati potenciál kiaknázásával és a téli használat lehetőségeinek biztosításával – húzta alá a polgármester.

Siklósi István kérdésünkre szólt arról is, hogy a szociális helyzetük alapján a nyugdíjasoknak kétszer tíz-, gyerekeknek, fiataloknak tízalkalmas bérletet biztosítanak a strandra.

– Tervezzük ugyanakkor, hogy a lehetőségek szerint meghosszabbítjuk a strand nyitvatartását október végéig, november elejéig, és ebben az esetben a diákok újabb tízalkalmas bérletet kapnak majd a várostól – részletezte a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában