Gyula - Frissítve

2019.08.23. 16:27

Galbács Mihály indul a polgármesteri székért

Galbács Mihály a Kossuth Körök gyulai polgármester-jelöltje – közölte a szervezet pénteki sajtótájékoztatóján Csóka-Szűcs János, a szervezet választókerületi koordinátora. A helyi Fidesz szerint ezzel automatikusan megszűnt tagsága pártjukban.

Papp Gábor

Mint a Kossuth Körök sajtótájékoztatóján elhangzott, a jogszerű, de szerintük nem etikus pályázati rendszer megváltoztatása a legfőbb céljuk. A Jobbikkal és a Gyulai Városbarátok Körével nem lesz választási megállapodásuk, a DK-val és az MSZP-vel még zajlanak tárgyalások. Galbács Mihály a közélet demokratizálást nevezte legfontosabb feladatának.

„A mai napon hivatalossá vált, hogy Galbács Mihály a baloldali pártok színeiben kíván részt venni az előttünk álló önkormányzati választásokon” – reagált a fentiekre a Fidesz Gyulai Szervezete. Mint fogalmaztak, szövetségük frakciója Galbács Mihályt már korábban kizárta soraiból a labdarúgás terén kifejtett kétes és korrupciógyanús ügyletei miatt. Vállalhatatlan közéleti magatartása oda vezetett, hogy júniusban a kizárását is kezdeményezték a Fidesz területi választmányának elnökségénél.

„Kizárási javaslat nélkül megszűnik annak a tagnak a tagsági viszonya, aki – a szövetségen belül arra felhatalmazott testülettel történő előzetes egyeztetés és annak hozzájárulása nélkül –, az Európai Parlamenti, az országgyűlési, vagy az önkormányzati választásokon bármely más szervezet képviseletében, vagy független jelöltként, akár egyéniben, akár listán jelölteti magát a szövetség hivatalos jelöltjével szemben. A tagsági viszony a jelöltként történő hivatalos bejelentés napján szűnik meg” – idézik alapszabályukat. Ennek értelmében Galbács Mihály kizárási eljárás lefolytatása nélkül a mai napon tett bejelentésével automatikusan elveszítette tagsági jogviszonyát, a továbbiakban nem tekinthető a gyulai Fidesz alapszervezet tagjának, így arra hivatkozni a jövőben nem tud – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában