beruházás

2019.08.01. 13:55

Felavatták a megújult kaszaperi egészségházat

Az önkormányzat által 2016-ban elnyert TOP-os pályázat jóvoltából újulhatott meg a település központjában az egészségház, amelyet csütörtökön avattak fel.

Csete Ilona

Az ünnepségen Kun László polgármester emlékeztetett, ilyen konstrukcióban összesen 161 millió 845 ezer forint értékben nyert forrásokat a település. Ennek a projektnek a megvalósítását 2018-ban kezdhették el, számos nehézséggel kellett szembesülniük (áremelkedések). A plusz 24 millió forint megterhelte volna a települési kasszát, ezért az első közbeszerzési eljárást a képviselő-testület eltörölte.

Dr. Tabatabai N. S. Mohammad, Kun László, Tolnai Péter, dr. Mucsi Gyula, dr. Sárosi Tamás az avatáson /A szerző felvétele/

– A műszaki tartalom megváltoztatásával sikerült a projektet az elnyert támogatásból megoldani. A projekt összköltsége bruttó 44,3 millió forint volt. Az épületen kicserélték a nyílászárókat, külső szigetelés készült, gépészeti és villamossági fejlesztés zajlott és a burkolatok is megújulhattak. A pályázati forrásból 2 millió forint értékben eszközbeszerzés is történt (vércukor és vérnyomásmérő, számítógép stb.) Fontos számunkra Kaszaper népességmegtartó erejének a biztosítása, az elvándorlás megakadályozása, a fiatalok helyben tartása. Abban bízunk, hogy ilyen fejlesztések is hozzájárulnak törekvéseinkhez, ahhoz, hogy a település fejlődhessen, felzárkózhasson a modernebb falvakhoz és élhetőbbé váljon – tette hozzá Kun László.

A polgármester megköszönte azoknak a közreműködését, rugalmas együttműködését, akik a projekt sikerében partnereik voltak. Bejelentette, Kaszaperen szeretnének bölcsődét is kialakítani az óvoda mellett a lakossági igényre alapozva.

Tolnai Péter, a megyei közgyűlés alelnöke gratulált a kaszaperieknek, hogy a lendületes fejlődésben nincs megállás, a sort folytatják, a beruházásokkal a falukép mellett a lakosság ellátásának a színvonala is javul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában