Zsadány

2019.08.10. 07:34

Az óvodát, a gyerekházat, a mentőket is segítették

Jelentős segítséget nyújtott az elmúlt időszakban a budapesti székhelyű Kulcs-Esély Alapítvány zsadányi intézményeknek, rászoruló családoknak – mondta Dudás Árpád polgármester, s egyúttal megköszönte a civil szervezet támogatását.

L. B.

A zsadányi származású Turbucz Erika, az alapítvány kuratóriumának elnöke kifejtette, a civil szervezetet férjével, Kulcsár Tiborral közösen alapították, s a szervezet egy cég alapítványaként működik. A vállalat az árbevételének 1 százalékát fordítja jótékony célokra.

Céljuknak tekintik, hogy segítsék a szociális vagy egészségügyi okokból hátrányos helyzetű gyerekeket, emellett intézményeket, így például óvodákat, iskolákat, gyerekházakat, kórházakat támogatnak. A Bibliát idézve megosztotta az alapítvány mottóját: „Ne szóval szeressünk, se nyelvvel, hanem cselekedettel és valósággal!”.

Az elnök sorolta: a zsadányi óvodát különféle bútorokkal, berendezésekkel, játékokkal szerelték fel, segítették. Az intézményen keresztül megismertek családokat, akiket közvetlenül is támogatnak, a fiataloknak ösztöndíjat biztosítanak, hogy motiválják őket a tanulásra, s például háztartási berendezéseket, mosógépet, hűtőszekrényt vettek az érintetteknek. A helyi gyerekházat és a mentőállomást klímaberendezésekkel szerelték fel.

Turbucz Erika hozzáfűzte, rendszeresen szerveznek adománygyűjtéseket is, és a felajánlásokat egy válogatás után azoknak juttatják el, akiknek valóban szükségük van rá. Az alapítvány országos szinten működik. Az elmúlt időszakban Zsadányban és környékén – így Okányban és Komádiban –, több Békés megyei, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyei településen segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában